bilgi: info@evdenkazan.org

Homm Bi̇tki̇sel Ürünleri̇nde Kullanılan Hammadde Açıklamaları
Buradasınız: Anasayfa / Homm Bi̇tki̇sel
29 Aralık 2022, Perşembe
Homm Bitkisel Ürünlerinde Kullanılan Hammadde Açıklamaları
Homm Bitkisel Ürünleri İçerisinde Kullanılan Hammaddelerin Neler olduğu Açıklaması
Homm Bitkisel Ürünlerinde Kullanılan Hammadde Açıklamaları

Homm Bitkisel Ürünlerinde Kullanılan Hammadde Açıklamaları

 

HYALURONİK ASİT = Cildin genç kırışıksız olmasını sağlamaktadır. Nem ve esneklik verir. Akne izleriyle savaşır.

CENTELLA ASIATICA = Gotu kola, Kaplan otu, Madecassoside olarak da bilinir. Kore cilt bakımında çok popülerdir. Ciltteki tahriş ve yaraları iyileştirir. Antioksidandır. Kolajen üretimini arttırarak cildi lekelerden ve kırışıklıklardan kurtarır. Egzema, sedef gibi hastalıklara iyi gelmektedir.

NIACINAMIDE = B3 vitaminin iki formundan biridir. Niasin olarak da bilinir. Cildi sağlıklı tutan keratin yapı için protein oluşturmaya yardım eder. Cildin seramid bariyeri oluşturmasını sağlar, yani nem tutacak tabaka oluşturur. Egzama, akne gibi sorunlarda kızarıklık ve leke giderir.

Cildi nemli tutarken aynı zamanda gözenekleri zamanla küçültmeye yardımcı olur. İnce çizgiler ve kırışıklıklara karşı savaşır. Oksidatif strese yani dış etkenlere karşı cildi korur. Özellikle papül, püstül gibi akne tiplerinde etkilidir.

VİTAMİN E = Tocopheryl asetate. Kırışıklık ve sıkılık kaybını azaltmaya yardımcı olur. Kırışık ve sıkıık kaybını azaltmaya yardımcı olur. Cilt tonunu aydınlatır. UV hasarını azaltır. Siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Antioksidandır. Nemin uzun süre tutulmasını sağlamaktadır. Tahrişi yatıştırır.

BISABOLOL = Papatya yağının ana etken maddesidir ve antienflamatuardır. Yapay olanına göre pahallı bir maddedir. Hasarlı epidermisi düzeltmektedir. Nemlendirir, Beyazlatır. Mikrop ve mantar hastalıklarını yok etmeye yardımcı olur. Olgun cilt kusurlarını düzeltmektedir. Pullanma ve kaşınmayı gidermektedir.

 

SQUALENE = Zeytinin içinde yüksek miktarda squalene vardır. Hücre yenileyici ve tamir edicidir. Aynı zamanda çok etkili bir nemlendiricidir. Dünyaya gelmeden önce yaşadığımız sebumun içinde %12 squalene vardır. Zaman içinde vücutta üretimi azalmaktadır.

Kozmetikte yeterli squalenin elde edilmesi için yılda 2.7 milyon köpek balığı öldürülmesi gerektiği düşünülmekteydi ancak sonra zeytin ağacında da aynı maddenin olduğu keşfedilmiştir. Vücuttaki oksijeni arttırır ve kansere neden olan yüksek asiditeyi engellemeye yardımcı olur. Yaşlanma karşıtıdır.

 

SERAMİD 3 = Seramidler cildin kendisinde var olan yağ molekülleridir. Cilt bariyerinin güçlü ve nemli olmasını sağlar. Bakterilerin ve zararları kimyasalların cilde zarar vermesine engel olmaktadır. Ciltte seramid azaldığında kuruma, pullanma, hata çatlaklar görülebilir.

 

SHE BUTTER = Afrika’da Shea ağacından elde edilir. Cildi zararlı ışınlardan korumaktadır. Peeling maddesidir. Egzama ve kaşıntıya iyi gelmektedir. Akne oluşumunu engellemeye yardımcıdır. Kırışıklıkları gidermeye ve Selülit sorunu içinde kullanılır. Kolajen üretimini arttırır.

Not : Kullanılan ham maddeler bitkisel ürünlerde yardımcı , onarıcı olarak kullanılmaktadır. %100 sonuç verir diye bir kanıt yoktur. Herhangi bir tedavi edici olarak kullanımınızda hekiminize danışmayı unutmayınız. Bilgi amaçlı paylaşılmıştır.

Etiketler
hammadde
hammaddeler
hammadde bilgi
ham madde bilgi
ham madde nedir
ham maddeler nelerdir
hyaluronik asit
centella
asiatica
CENTELLA ASIATICA
NIACINAMIDE
niacinamide
VİTAMİN E
vitamin e
BISABOLOL
bisabolol
SQULENE
squlene
SERAMİD
seramid
she butter
SHE BUTTER