Homm Bi̇tki̇sel Argan Yağlı Saç Serumu Tanıtımı
Buradasınız: Anasayfa / Vi̇deolar
Videos Homm Bi̇tki̇sel Argan Yağlı Saç Serumu Tanıtımı

ARGAN YAĞI NEDİR NE İŞE YARAR?

Argan ağacı, Fas’ın güneybatısından tüm dünyaya ünü yayılmış olan kireçli topraklarda yetişen bir ağaçtır. Argan yağı ise argan ağacının meyvelerinden üretilerek mutfaklarda ve kozmetik malzemelerde ana bileşen olarak kullanılır. “Sıvı altın” olarak da tabir edilen argan yağı saç, sakal ve cilt bakımında başlıca kullanılmaktadır.

Argan ağacı bir Akdeniz bitkisi olduğu için Türkiye’nin sadece Akdeniz ve Ege sahillerine yakın yerlerinde eser miktarda yetiştirilmektedir. Yaprakları zeytin ağacı yapraklarına benzer. Argan ağacının meyveleri iki yılda olgunlaşır. Olgunlaştıktan sonra kurutulan argan meyvelerinin 40 kilogramından yaklaşık bir litre yağ elde edilir. Zorlu şekilde üretilen bu değerli meyveler E vitamini zenginidir ve aynı zamanda Omega 9, Omaga 6 gibi kıymetli yağları da içerir.

Gastronomik kullanım amacıyla rafine edilen argan yağı, koyu sarı rengi ve akışkan yapısı sayesinde diğer yağlardan ayrılır. Soğuk sıkma yöntemiyle kozmetik amaçlarla hazırlanan argan yağları ise daha açık altın sarısı renkte ve berraktır. Cilde uygulandığında hızlı bir şekilde emilir. Keskin bir kokusu yoktur.

Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

 Argan yağı antisebum etkilidir. Çok yağlı ciltlerde fazla sebum salgılanmasını engelleyerek akne oluşumunu azaltır. (1)

Argan yağı cilt elastikiyetinin sağlanmasında etkilidir. (2)

Argan yağının yapılan bilimsel araştırmalarla birçok faydası kanıtlanmıştır. Daha fazla bilgi almak için argan yağının faydaları ile ilgili bilimsel araştırmalardan faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

Argan Yağı Nasıl Elde Edilir?

Argan ağacının küçük, yuvarlak ve oval bir meyvesi vardır. Meyvenin çekirdeği, meyvenin %25’ini oluşturur. Argan meyveleri kurutularak ya da kurutulmadan çekirdekleri çıkarılır. Çıkarılan çekirdekler kırılarak meyvenin özüne ulaşılır. Bu aşamadan sonra kullanım amacına bağlı olarak iki farklı yöntemle argan yağı üretimi yapılır. Gastronomi alanında kullanılması için argan meyvesinin özü önce kavrulur ardından rafine edilir. Kozmetik alanında ise toplanan meyve özlerinden soğuk sıkım yöntemiyle argan yağı üretilir. 

Argan Yağı Kullanım Alanları Nelerdir?

Sıvı altın olarak tabir edilen argan yağı makyaj temizleyici, cilt parlatıcı, çatlak giderici, tırnak eti yumuşatıcısı, dudak yumuşatıcısı ve saç şekillendirici ürünlerinde sıklıkla kullanılır.

Ekibimize Katılmak İçin Tıklayınız