bilgi: info@evdenkazan.org

E-Ti̇caret Nedi̇r? Nasıl Yapılır?
Buradasınız: Anasayfa / Evden Para Kazan
E-ticaret Nedir? Nasıl yapılır?
E-ticaret Nedir? Nasıl yapılır?

E-ticaret; 1995 yılından sonra tüm dünyada internet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan, ticaretin dijital ortamda online olarak yapılması kavramıdır. E-Ticaret, herhangi bir ürün ya da hizmet için, çeşitli ödeme yöntemleriyle bir internet sitesi üzerinden ticaret yapmanızı veya sipariş vermenizi sağlayan bir alışveriş yöntemidir.



Türkiye’de ve dünyada geleneksel pazarlama yöntemlerine ve satış faaliyetlerine e-ticaret’i de ekleyen kuruluşlar, sadece belirli bir lokasyona ve noktaya satış yapmanın ötesine geçerek, süreçlerine e-ticaret’i de dahil etmeye başlamıştır.



E-ticaret özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için çok uygun bir ticaret şeklidir. E-ticaret, belirli bir satış noktasının dışına çıkarak satışların artmasına ve daha hızlı ödemeleri slim alınmasına olanak sağlamaktadır. Fiziki mağaza sahibi olan işletmeler için e-ticaret önemli bir satış kanalıdır.

E-ticaret ne demek sorusunun en öz ve kısa tanımı da budur: yeni müşteriler kazanmak ve markanızın büyümesini sağlayacak bir pazarlama çalışması ile sadık müşteri kitlesine erişmek. Üstelik bunun için geleneksel tanıtım ve reklam bütçenizden daha fazlasını ayırmak zorunda değilsiniz. İnternet reklam araçlarını profesyonel bir şekilde kullanarak, doğru pazarlama modeline karar verebilir, geri dönüşleri ölçebilir, hangi pazarlama yöntemin daha fazla müşteri getirdiğini tayin ederek, reklam çalışmalarını yönetebilirsiniz. Bu bakımdan, geleneksel pazarlamanın sağlanamayan geri dönüşüm verilerini, e-ticarette başarılı olmak için yapılan reklamlardan elde edebilir ve bütçenizi çok daha verimli kullanabilirsiniz.

 

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

1.E-Ticaret Platformunuzu Seçin

Üzerinde kurulu olduğu platform ve sunduğu e-ticaret özellikleri, işletmenizin sorunsuz işleyebileceğinin bir göstergesidir. e-Ticaret platformu seçerken göz önünde bulundurmanız gereken faktörlerden bazıları şunlardır: Sunduğu ticaret araçları, fiyatlandırma paketleri, tasarım yetenekleri ve mobil görünüm optimizasyonu.

2.Hedef Kitlenizi Belirleyin

Çevrim içi bir mağaza açarken göz önünde bulundurmanız gereken konulardan birisi, kime satış yapmayı planladığınızdır. Hedef kitleniz; satılacak ürünleri, web sitesi tasarımını, pazarlama tekniklerini ve nakliye ihtiyaçlarını belirlemek için önemlidir.

3. Sattığınız Ürün veya Hizmeti Belirleyin

e-Ticaret mağazası açmanın önemli unsurlarından biri ne satılacağını belirlemektir. Bu seçimi yapmanın bir yolu, hedef kitlenin ihtiyaçlarını göz önünde tutmaktır. Bir diğer yol, trendleri takip ederek popüler bir ürünü iyileştirerek sunmaktır. Gönderimi kolay ürünler tercih etmek önemlidir. Kâr oranını mutlaka hesaplamanız gerekir.

4. Bir Dropshipper (Tedarikçi) ile Anlaşın

Hızlı bir şekilde satış yapmaya başlamak istiyorsanız, bir tedarikçiyle anlaşarak stoksuz bir iş oluşturabilirsiniz. Dropshipping, herhangi bir envanteri stoklamak, yönetmek veya göndermek zorunda kalmadan ürünleri satmanıza olanak tanıyan, başlatması ve çalıştırması kolay bir perakende iş seçeneğidir. Stoksuz satış işletmesi kurulumda hız sağlamanın yanı sıra, envanter yönetimi, siparişi tamamlama kolaylıkları, ön maliyetleri minimuma indirmek gibi önemli avantajlar da sağlar. Böylece, müşteriler sitenizden ürün satın aldığında, sipariş bilgilerini siparişi yerine getiren ve gönderen stoksuz satış tedarikçisine iletmeniz yeterli olur.

5. Ödeme Hizmeti Sağlayıcınızla Temasa Geçin

Çevrim içi mağaza açarken, işletmenizin çevrim içi ödemeleri sorunsuz ve güvenli bir şekilde alabilmesi oldukça önemli bir adımdır. Ödeme yöntemlerine karar verirken, müşterilerinizin en çok kullandıkları ödeme seçeneklerini içeren (kredi veya banka kartları, dijital ödeme sistemleri, banka transferi, kapıda ödeme gibi) birden çok ödeme yöntemi sunmak iyi bir fikirdir. Ödeme hizmeti sağlayıcınız, ödemeler dahil olmak üzere işletmeniz için her işlem için özel işlem uygular. e-Ticaret web siteniz üzerinden ödeme kabul etmeye başlamak için sağlayıcınız tarafından doğrulanmanız gerekir.

6. Mağazanıza Bir İsim Verip Alan Adınızı Alın

Neyi sattığınızı, kime sattığınızı ve onu nasıl sattığınızı belirledikten sonra, işletmeniz için akılda kalıcı bir isim yaratmanın zamanı gelir. Bu aşamada ürününüz, sektörünüz, değerleriniz veya markanızı benzersiz kılan unsurlarla ilgili kelimeler üzerine çalışabilirsiniz. İşletme adı seçiminizi SEO uyumlu yapmanız yararlı olur. Alışveriş yapanların kullandığı terimleri ilgili çevrim içi arama trendlerini kontrol edebilirsiniz. Sitenizin barındırma hizmetinde uygun maliyetli bakım, onarım, lisans yenileme masrafı olmayan İşnet hosting hizmetinden yararlanabilirsiniz.

7. Sitenizi Satış Odaklı Olarak Tasarlayın

E-ticaret mağazanızın vitrinini tasarlayıp, tasarımın dönüşümler için optimize edildiğinden emin olmalısınız. e-Ticaret web sitenizin güzel görünmesi önemli olsa da satın alma ve ödeme sürecinde müşterilere sorunsuz bir şekilde rehberlik etmesi de önemlidir. Ne sattığınızın net anlaşıldığı, iyi tanımlanmış “call to action” yönlendirmelerinin bulunduğu, iyi düzenlenmiş kolay gezilen bir mağaza oluşturmaya özen gösterin. İşNet uzmanlığıyla yönetilebilir hizmet yapısı sunan, güvenlik seviyenizi artırp işinize odaklanmanızı destekleyen İşnet’in İşteGüvenlik hizmetinin avantajlarını değerlendirebilirsiniz.

8. Güçlü Bir Marka Stratejisi Oluşturun

Güçlü bir e-ticaret marka kimliği oluşturarak e-ticaret mağazanızı akılda kalıcı hale getirebilirsiniz. Marka bilinci oluşturmak; işletme adı, logosu, renk paleti ve ses tonuna kadar çeşitli unsurları içerir. Marka kimliğiniz, şirket türü ve hedef kitlenizin kim olduğu ile güçlü bir bağ kurmalıdır. İnternet sitesi, e-postalar, faturalar, ürün paketleme, nakliye materyalleri ve pazarlama kampanyaları tasarlarken marka paketinizi, stilinizi ve logonuzu kullanmaya dikkat edin. Etkili bir marka kimliği oluşturmak, müşteri sadakatini artırmaya yardımcı olabilir.

9. İş Yapınıza Karar Verin

Şahıs veya ortaklık içeren şirket yapısını belirleyerek bir iş kurmanın yasal yönlerini tamamlayın. İşletmeniz ve konumunuzla ilgili herhangi bir lisans ve izin için gerekli resmi kurum başvuru ve süreçlerini tamamlamanız gerekir. Sanal mağazanızda satış yapıp herhangi bir ödeme yöntemini kullanabilmek için vergi mükellefi olmanız gerekir.

10. Pazarlama Kampanyalarınızı Başlatın

Sosyal medya platformlarında çevrim içi mağazanız için bir işletme sayfası oluşturup web sitesi bağlantısı, konum ve iletişim bilgileri dahil olmak üzere işletme bilgilerinizi profil sayfanızda güncellemek önemlidir. e-Ticaret web sitenizi Facebook Mağazası ile entegre ederek veya Instagram gönderilerinizi çevrim içi mağazanıza bağlayarak müşterilerin doğrudan sosyal medya sayfanızdan alışveriş yapmasına izin verebilirsiniz. Sitenizi arama sonuçlarında üst sıralarda yer alacak şekilde optimize etmelisiniz. Müşterilerin, sattığınız ürün türlerini ararken mağazanızı bulmalarını kolaylaştırın. Ücretsiz veya ücretli pazarlama ve tanıtım stratejileriyle hedef kitlenizi çevrim içi mağazanıza çekebilirsiniz.

 

Sizde Ekibimize Katılmak Ve Yüksek Kazanç Elde Etmek İçin TIKLAYINIZ

 

Evden Para Kazan
Evden Para Kazanma ve İş fikirlerine aşağıdaki konulardan ulaşabilirsiniz
Youtube ile Evden Para Kazanmak
Web Sitesi Yaparak Para Kazanmak
Google para kazanma yolları
Marketagent ile Para Kazanma
Sermayesiz nasıl iş kurulur?
Home Ofis Çalışma
Metaverse ile para kazanmak
Evden Para Kazanmak İş Fikirleri Güncel
Ülkeler ve Para Birimleri
Evde Paketleme İşi: Güvenilir Firmalar ve Kazanç Hesaplamaları
E-ticaret Nedir? Nasıl yapılır?
Evde Mum Paketleme İşi 2022
Evde Sabun Paketleme işi Güncel
Evde Çorap Paketleme işi Güncel
Evden Çalışmanın Gücü: En İyi 8 Meslek Seçeneği
Bitcoin ile Nasıl Para Kazanılır? 2022
Evden Çalışarak Para Kazanmak İsteyenler Dikkat: Dolandırıcılara Karşı Önlem Alın!
Web Siteleri İçin Reklam Almanın En İyi Yolları: Kazançlı Reklam Platformları
Geleceğin Meslekleri: Metaverse İş Dünyasında Yeni Yol Haritası
Türkiye'nin En İyi Network Marketing Şirketleri - Güncel Liste
Etkili İletişim Kurmak
Sosyal Medyada Pazarlama En Etkili Yöntemler
Evden Kargo Anlaşması Yapmak 2022
Evden Tasarım Yaparak Gelir Elde Etme Rehberi: Redbubble ile Sanatınızı Pazarlayın
Alışverişlio ile Nasıl Para Kazanılır ?
Evde Para Kazandıran Ek İşler Erkeklere Özel
Kârlı Bir Yatırım: Domain Alım Satımı
Fiverr Nedir? Nasıl Para Kazanılır?
Payoneer Nedir ? Kayıt Olmak ve Aktarım Yapmak
Auto Detay Göynük Oto Kuaför
STEPN Nedir? Yürüyerek Para Nasıl Kazanılır?
OptimumPoint Endüstriyel Teknoloji Sistemleri
Ekran Kartı İle Para Kazanmak Mining Bilgi
Dolar Kazandıran İşler
Gelato Tasarım İle Dolar - Euro Kazanma Rehberi
Network Marketing Firması Seçimi Nasıl Yapılır.
Başarılı Networker Olmanın Sırları
Tiktok ile Para Nasıl Kazanılır ?
E-Spor: Dijital Rekabetin Yükselişi ve Para Kazanma Stratejileri
Azerbaijan Network Marketing
Yorulmaz Ambalaj: Temizlik ve Hijyenin Güvencesi
Para Kazandıran Uygulamalar 2023
Profesyonel CV Hazırlama: İşe Alım Sürecinde Etkileyici Bir İlk İzlenim Bırakın
İnternette Pazarlama Nasıl Yapılır ?
İŞKUR Güvenilir Paketleme İşi Başvuru Nasıl Yapılır?
Online Para Kazanmak için Evden Yapılacak İşler
Swagbucks Sitesi Nedir? Nasıl Para Kazanılır?
Peopleperhour Freelance Para Kazanmak
Cadoo Mobil Uygulamasından Para Kazanmak
Redbubble'de Trend Olmak İçin En Önemli Bilgiler
Ne üçün şebeke marketinqi etmeliyem?
Bolu Göynük Tır Damper Dorse Nakliye İşleri Çözümleri